Hoppa till sidans innehåll

Undervattensrugby


UV-Rugby är en förkortning av undervattensrugby, vilket är en sport som spelas i den djupa delen av en bassäng. Utrustningen består utav fenor, cyklop, snorkel samt vita eller blåa mössor och badkläder. Målen, som består av två korgar, är placerade på botten av vardera långsidan. Man spelar med en boll som sjunker och som går att passa ett par meter under vattnet.

 

Laget är uppbyggt av två målvakter, två backar och två forwards. På bassängkanten finns sex avbytare vilka man får byta fritt med genom hela spelets gång. Ytterligare tre reserver finns och kan bytas in under spelets gång.

Matcherna spelas i 2x15 minuter effektiv tid med 5 minuters paus mellan perioderna. Utvisning kan utdömas till spelarna om de brutit mot någon regel och denna varar då i 2 minuter. Spelet övervakas av två vattendomare samt en landdomare.


Det lag som har placerat bollen flest gånger i motståndarens korg vinner. Detta är den enda sport i världen där man spelar i tre dimensioner samt att det är en av de få lagsporter där män ock kvinnor tävlar på samma villkor.

Det är ej tillåtet att attackera någons utrustning, attack på icke bollförande spelare, attack på korg (hålla i den), boll över vattenytan.

Uppdaterad: 25 MAR 2018 20:16 Skribent: Martin Sandgren

 Stöd Bottenskraparna

 Stöd DK Bottenskraparna

 

Besök vår webbshop


 

Idrottsresor

Idrottens ö

 

RF-SISU Gotland

Postadress:
DK Bottenskraparna - Sportdykning
C/o Magnus Carlsson, Lokrume Lilla Haltarve 261
62174 Visby

Besöksadress:
Solbergabadet, Skolportsgatan 4
62181 Visby

Kontakt:
Tel: 0498275026
E-post: mac_lokrume@hotmail....

Se all info