Privatlån av en bank eller ett låneinstitut?

Det är inte lätt att förstå skillnaden mellan en bank och ett låneinstitut och än mindre vilket av dessa två alternativ man ska välja när det kommer till att ta ett privatlån. Den stora skillnaden är att banker erbjuder lån som en av många tjänster, medan låneinstitut endast sysslar med lån.

Ta ett privatlån ifrån en bank?

När vi tänker på att låna pengar låg ränta är det nästan alltid banken vi tänker på. Banker har lånat ut pengar till privatpersoner och företag sedan flera hundra år tillbaka. Bankens roll i vårt samhälle är idag djupt rotat. För att ta ett privatlån hos en bank är kraven lite större. Banken kommer göra en noggrann undersökning och verkligen försäkra sig om att du kan betala tillbaka lånet. Anses det att du inte klarar av det ekonomiskt får du helt enkelt inte ta ett privatlån. Om du är berättigad till ett lån av en bank kommer du dock kunna dra nytta av den stora fördelen att deras räntor är oftast lägre och de kan också erbjuda en längre återbetalningstid.

Ta ett privatlån ifrån ett låneinstitut?

Ett låneinstitut är mer ett renodlat företag som bedriver låneverksamhet. Fördelen är att de inte ställer lika höga krav på dig som låntagare och fler kan därmed också ta lån. Eftersom osäkerheten kommer till, uppstår dock en stor nackdel. Räntorna hos låneinstitut är nästan alltid högre än bankernas.